Reparatie is duurzaamheid

In tijden van klimaatverandering, grondstofuitputting en constante druk van verandering in milieu akkoorden wordt het steeds belangrijker om te hernieuwen! Bij Van der Meijden revisie doen wij daar graag aan mee en zijn wij gespecialiseerd in reparatie en revisie van onder andere versleten graafbakken, sorteergrijpers en schrootscharen. Door reparatie krijgt de bak of schaar een nieuw leven en worden grondstoffen behouden en niet verspild!

Nieuwe of Vernieuwde graafbak?

De constante slijtage bij graafbakken door puin, zand, gruis, asfalt, enz. is niet te verhelpen en zal altijd blijven bestaan. De keuze waar u dan voor komt te staan is: onderhoud of een nieuwe bak? Tegenwoordig wordt bij de productie van nieuwe bakken gezocht naar de balans tussen kostenbesparing en slijtvastheid. Natuurlijk is het goedkoper om minder slijtvast materiaal te kiezen voor bijvoorbeeld de slijtstrips. U kunt zich echter afvragen of dit op den duur nog steeds een goedkopere oplossing is, om nog maar niet te spreken over de milieu technische kant van dit verhaal.

Reparatie bied stevigheid!

Door te kiezen voor reparatie in plaats van vervangen draagt u niet alleen bij aan de duurzaamheid. Het bied namelijk ook de gelegenheid om de bak slijtvaster te maken dan dat deze origineel was. Bijvoorbeeld: origineel is bij een graafbak gekozen voor een 200 x 16 moedermes met staal 52 slijtstrips en u merkt dat de slijtage hoog is. Tijdens een reparatie kan er dan gekozen worden voor een moedermes van 200 x 20 of 200 x 25 en Hardox slijtstrips. De bak zal dan langer mee gaan en werken komen minder stil te liggen!

Kortom er zijn genoeg redenen om nog een keer na te denken over een mogelijke reparatie. Daarnaast geld hoe eerder u het probleem/reparatie vaststelt hoe makkelijker het probleem te verhelpen is. Goed onderhoud van uw uitrustingsstuk zorgt voor de verlenging van de levensduur en bespaart een hoop frustratie en kosten.